Pallossa Varsovan yllä



Kesällä 2013 vietimme viikonlopun Varsovassa. Yksi reissun kohokohtia - sananmukaisesti - oli Stajca Balonin kuumailmapalloilu. Lennosta ei voi puhua, sillä pallo on tiukasti vaijerilla yhteydessä maahan koko ajan, mutta nousee se joka tapauksessa mukavan korkealle. Näkymät yli Varsovan ovat huisit n. 120 metrin korkeudesta.

Aitoon kuumailmapalloiluun verrattuna ehdottomia etuja ovat edullinen hinta (ainakin kesällä 2013 maksoi vain 40 slotia/hlö eli n. 10 eur) ja helppous: ei tarvitse varata paikkaa etukäteen, sen kuin saapuu paikalle ja valmistautuu pieneen jonottamiseen.


Viime kesänä pallo löytyi "joen toiselta puolelta", läheltä stadionia, mutta ilmeisesti ensi kesäksi pallo siirtyy toiseen paikkaan. Uusi paikka kerrotaan aikanaan yrityksen kotisivuilta.

Stajca Balonin kotisivuilta kannattaa muutenkin tarkistaa vielä ennen pallolle lähtöä, onko se juuri silloin toiminnassa. Me emme sitä ensimmäisellä kerralla tehneet ja niinpä teimme turhan käynnin. Tuulta oli liikaa turvalliselle palloilulle. Seuraavanakin päivänä tuuli piti pallon välissä maassa niin, että odotteluaika venyi melko pitkäksi, mutta emme antaneet periksi. Palloon pääsee kerralla n. 30 henkilöä ja yksi nousu kestää parikymmentä minuuttia.

Odotellessa voi vaikka syödä paikallisen grillilounaan. Mutta  ellei lounastaan ota mukaan jonoon, joutuu vielä jonottamaan kuitenkin erikseen päästäkseen palloon. 


Tällä aparaatilla pallo veivataan ylös ja alas.

Kyllä kyytiin nouseminen hiukan jännitti. 







Kommentit