Päiväkävelyllä Roomassa


Tasan kaksi vuotta sitten näin 23.3. vietimme pitkän viikonlopun ensimmäistä päivää Roomassa (oli siis perjantai). Poikkeuksena muihin matkoihimme tämä oli anopin 65-syntymäpäivän juhlinnan vuoksi isomman ryhmän matka. Muu matkaseurue oli kuitenkin tulossa Roomaan vasta illalla, joten perjantain tutustuimme kaupunkiin kaksistaan.

Majapaikkamme hotel Saturnia sijaitsi lyhyen kävelymatkan päässä Colosseumilta, joten sieltä oli hyvä aloittaa päiväkävely. Koska lämpötila kohosi päivän mittaan parinkymmenen kieppeille, keli oli mitä mainioin.
Hotellista muuten sen verran, että sen hinta-laatusuhde oli varsin mainio. Me tosin saimme ihan pikkiriikkisen huoneen, johon juuri ja juuri mahduimme matkalaukun kanssa, mutta huoneiden koko vaihteli hotellissa suuresti ja seurueen muut jäsenet saivat tilavammat huoneet.




Älä anna jonon pituuden hämätä!

Colosseumin edustalla jonon pituus yllätti ja niinpä sorruimme tarjoukseen, kun meille tultiin kaupittelemaan opastettua kierrosta. Sen valttina kun oli pääsy jonon ohi. Yllätys oli melkoinen, kun selvisi, että "opaskierros" ei ollutkaan mikään kierros, vaan opas - joka oli kyllä kiitettävän innostunut aiheesta - kertoi Rooman ja Colosseumin historiasta rakennelman ULKOpuolella. Tarinaa riitti ja riitti, emmekä olleet ainoat, jotka vähitellen hermostuivat, että eikö jo vähitellen siirryttäisi Colosseumin sisäpuolelle. Kun joku kanssaturisti vihdoin kysyi sitä ääneen, selvitti opas meille, että ehei, hän kertoo asiat tässä ulkopuolella ja saatte sitten ominpäin kierrellä sisäpuolella. Harhaanjohtavaa markkinointia, sanoisin. No, saimmehan toki ison pläjäyksen infoa ja pääsimme kävelemään sisälle ohituskaistaa pitkin, mutta samassa ajassa, kun odottelimme opastuksen alkua ja kuuntelimme selostusta, olisimme moneen kertaan jonottaneet normijonossa sisälle.

Colosseum-opas suhtautui aiheeseensa intohimolla. 



Colosseumia aikamme kierrettyä kävelimme Palatium-kukkulalle ja sieltä Forum Romanum -raunioalueen halki Fontana di Trevin -suihkulähteelle.







Fontana di Trevillä ihmismassaa riittää.


Upeaa Muranon lasia oli myynnissä hyllykaupalla suihkulähteen viereissä kaupassa.

Pisteet sille, joka bongaa kuvasta suihkulähteeseen heitetyn kolikon. Uskomuksen mukaanhan suihkulähteeseen kolikon heittänyt palaa Roomaan vielä uudestaan. Sitä odotellessa...


Viivalla merkitty summittaisesti päivän kävelyreitti.

Kun Fontana di Treviltä olimme tallustelleet takaisin hotellillemme, oli mukava nostaa jalat hetkeksi lepoasentoon. Seuraavien päivien ohjelmassa olivat mm. Vatikaani ja Espanjalaiset portaat, mutta niistä juttua joskus myöhemmin.

Kommentit