Key Westin charmia

Edellisen minipostauksen muki oli tietenkin vinkki Key Westistä, tuosta entisestä merirosvotukikohdasta.

190 kilometriä, 42 siltaa, mantereelta Key Westiin.
Florida Keys on 190 kilometrin pätkä saaria Floridan mantereelta etelään. Vihoviimeisenä saarena sarjassa on Key West, josta löytyy myös samanniminen kaupunki.

Ajoimme saaret - tai särkät - läpi Floridan matkallamme syksyllä 2012. Tuon reitin huikeista ja vähemmän huikeista maisemista lisää joskus toiste (tai voit lukea niistä myös täältä) , nyt keskityn puhtaasti lumoavaan Key Westiin.






Key Westin sijainti teki siitä aikoinaan loistavan tukikohdan merirosvoille, sillä laivoja haaksirikkoutui läheisillä merialueilla kohtalaisen paljon. Lisäksi vuonna 1825 kaupungissa laillistettiin haaksirikkoutuneiden laivojen tavaroiden "pelastaminen". Vaikka merirosvoajat ovat kaukana takanapäin, on kaupungissa edelleen aistittavissa tuon ajan henkeä.

Aina auringonlaskun aikaan Key Westin Sunset Pierillä tapahtuu. Katso tarkemmin: Sunset Celebration






Pian auringonlaskun jälkeen kaupunki sitten hiljeneekin, ainakin normaalina arki-iltana.



Tässä myös muutama päiväkuva. Kaupungin charmi toimi päivänvalossakin. Turistialueiden ulkopuolella se oli viehättävän rähjäinen ja siten aidon oloinen. Bahama Villagessa kanat kuljeskelivat vapaina kadulla. Meininki oli huolettoman rento.





Key West on Yhdysvaltain eteläisin piste: the Southernmost Point. Kuubaan on sieltä matkaa vain 90 mailia (145 km) eli lyhyempi matka kuin Floridan - ja Yhdysvaltain - mantereelle.






Kirjailija Ernest Hemingwayn kotitalo. 





Jos sopiva tilaisuus joskus tulee, niin Key Westiin tulemme uudestaankin.

Kommentit